En fortid som røper Rolvsøys tidløse kvaliteter

Rolvsøys historie som boligområde strekker seg svært langt tilbake i tid. Både funn fra jernalder, helleristninger fra bronsealderen og gjenstander fra romertiden forteller om et ytterst populært nabolag.

Tross oldtidshistoriske funn forbinder nok de fleste likevel området med viktigtiden (800- 1030 e.kr). Rolvsøy er funnsted for hele tre vikingrelaterte fartøyer. Dette gjør området til det stedet i landet hvor det er tettest mellom skipsfunnene fra denne perioden.

Ettertraktet boligsted gjennom årtusener

Tuneskipet troner uten tvil høyest på funnlista (Rolsvøy hørte under Tune herred på de tiden båten ble funnet, så derav navnet). Det ble gravd frem ikke langt de nye boligene i Rådalsåsen, i en gravhaug av omfattende proporsjoner tilbake i 1867. Selve skipet var i dårlig forfatning, men både størrelse og konstruksjonen i solid eik forteller om en havkrysser med vidtrekkende kapasitet og fartstid. Det var fintfolk som både eide og ble gravlagt i det betydelige skipet, noe som understreker hvor ettertraktet boligstrøket var i vikingtiden.

 

Andre gjenstander, som Rådalsglasset, ble funnet rett ned i gaten for Rådalsåsen. Med sine tydelige romerske trekk sladrer det om kontaktflaten, kanskje til og med reisevanene, til Rolvsingene allerede for nærmere to tusen år siden. Den strategiske beliggenheten, som fortsatt preger stedet, var nok et solid trekkplaster for tilflyttende. Da som nå.

Rådalsåsen – Nytt, spennende boligprosjekt på Rolvsøy

Nabo til Bymarka, og kun minutter fra shopping, by og kultur finner du Solid Prosjekts nye boligprosjekt Rådalsåsen. Hus A og B med totalt 48 leiligheter i boligprosjektet Rådalsåsen er nå lagt ut for salg, og det er med stor glede vi inviterer deg til å se nærmere på boligene! Størrelsene varierer fra 36-118 kvm – alle med vestvendt, solrik beliggenhet!